In december heb ik mijn relaties een fles wijn toegezonden. Gewoon een fles wijn zou te simpel zijn. Dus het werd een fles wijn met een twist, een breinbreker: de wijnbreker.

Voordat de fles ontkurkt kan worden, zal eerst de puzzel opgelost moeten worden. En de puzzel staat uiteraard voor mijn dienstverlening, en dat stond ook op het bijbehorende kaartje: “Zit jij nog te puzzelen met jouw systemen? Even in de knel met jouw processen? Of raken jouw mensen in de knoop door dit alles? En ben je nog op zoek naar de oplossing voor deze fles? Bel dan Ycontrol! Wij helpen jou graag met het ontwarren van je knelpunten.”

Behalve de voor de hand liggende manier, gewoon de puzzel oplossen, zijn er verschillende andere methodieken geopperd door mijn relaties. Sabreren, touwtje doorknippen en het hout in de fik steken (gluhwein!) waren toch wel de leukste.

En is het mijn relaties gelukt om de puzzel op te lossen?

Wel, sommigen hadden de oplossing binnen een minuut en van andere relaties heb ik nog steeds niets gehoord ?

Hoe dan ook, de wijnbreker heeft iedereen, inclusief ikzelf, een glimlach opgeleverd en belangrijker: dankzij de puzzel, hebben wij al een aantal oplossingen voor klanten mogen realiseren.