Laatst las ik een stukje over de begindagen van Amazon, hoe de oprichter Jeff Bezos samen met zijn medewerkers op de betonnen vloer dozen zat in te pakken. Hij zei: “Mijn knieën gaan hier helemaal kapot van! Wij moeten kniebeschermers kopen!”. Waarop een collega hem aankeek en zei: “Jeff, wij moeten inpaktafels kopen.”. De dag erna heeft Jeff inpaktafels gekocht en niet alleen verdubbelde de productie, ook hun knieën en ruggen zijn er mee gered.

Dit is een typisch voorbeeld van bedrijfsblindheid. Ik geloof niet dat alleen Amazon hiermee te maken heeft. Elk bedrijf, groot of klein heeft te maken met bedrijfsblindheid. Door de jaren heen zijn bepaalde werkmethodes erin geslopen, die toen het bedrijf en de productie behapbaar waren, prima voldeden. Er komt op een gegeven moment een kantelpunt. Waar dit punt ligt is voor ieder bedrijf anders.

Benieuwd of jullie bedrijf het kantelpunt al is gepasseerd? Maak een afspraak via info@ycontrol.nl, ik kom graag langs voor een GRATIS Quickscan!