De eerste jaren van mijn carrière was ik vooral bezig met het ontwikkelen van mijzelf: skills leren, ervaring opdoen en vooral geld verdienen voor dat huis, een auto en zelfs een motor. Daarna kwam de hectiek van trouwen en kinderen krijgen. En mijn leven kabbelde soort van rustig voort.

Een aantal jaar geleden kwam een sluimerend besef om iets terug te doen voor de maatschappij. Deels door het programma van Geer en Goor, deels doordat ik mij realiseerde dat het leven om meer draait dan alleen “ik”.

Drie jaar geleden nam ik de concrete stap om te solliciteren naar de functie van Voorzitter van de Voedselbank Alblasserdam. De advertentie was al een aantal keer langsgekomen en ik kreeg steeds sterker het idee “hier moet ik iets mee”.

Ondertussen ben ik al ruim drie jaar Voorzitter van deze fantastische club. En zet ik mijn skills en tijd in voor de maatschappij. In de afgelopen jaren zijn de contacten met de gemeente, de kerken en een aantal sponsors geïntensifieerd, hebben wij een flink aantal nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen en zijn wij zelfs in staat gebleken om binnen één maand de groei van 60 naar 80 gezinnen te kunnen bewerkstelligen. Dit dankzij het fantastische team vrijwilligers van de Voedselbank.

Stiekem vind ik het heel leuk om met iets heel anders bezig te zijn dan wat ik in mijn dagelijkse leven doe. De balans tussen techniek en het bedrijfsleven aan de ene kant en de mens en de politiek aan de andere kant. Mijn inzet voor het goede doel levert mij persoonlijk, onbedoeld, ook wat op. Niet alleen een netwerk in een “vreemde” hoek maar ook een stukje ontwikkeling van mijzelf. Ik heb gemerkt dat geduld, toch al niet mijn sterkste kant, in de politiek en bij vrijwilligers erg belangrijk is. Dus ik draag niet alleen mijn steentje bij aan de maatschappij, maar ik leer er ook nog heel veel van!