Afgelopen dinsdag heeft premier Rutte aangegeven dat de intelligente lock down met een paar weken wordt verlengd.

Waarop één van de journalisten reageerde met: “U zegt dat u trots bent op Nederland en hoe we het doen maar wat krijgen we er voor terug? Nog eens drie weken maatregelen!”  

Aan één kant begrijp ik de vraag, ook ik verlang terug naar het “oude normaal”. Maar gezondheid is belangrijk en ik denk dat wij ons moeten voorbereiden op het “nieuwe normaal”. En dat dit niet een kwestie van dagen of weken is, maar langdurig. En daarom moeten wij ons buigen over de vraag “hoe gaan wij dit vormgeven?”.  

De meeste bedrijven hebben een korte en lange termijn visie, een plan: wat gaan wij het komende jaar doen en hoe willen wij ons de komende 5 jaar ontwikkelen?  

Ik zie om mij heen dat veel bedrijven heel goed de korte termijn acties oppakken: tape om 1.5 meter aan te geven, plexiglas wandjes ter bescherming van kassa medewerkers, het faciliteren van thuiswerken inclusief subsidies voor het inrichten van de werkplek lettenetc.. Hieruit blijkt maar weer de veerkracht en de handelsgeest van ons Nederlanders!  

Ik weet ook wel, net als jij, dat er ook een aantal sectoren zijn waarin het thuiswerken gewoonweg niet mogelijk is: de zorg, de bouw en de industrie bijvoorbeeld. Voor dat soort werkzaamheden heb ik helaas geen kant en klare oplossing. 
Tegelijkertijd weet ik ook dat alle sectoren afdelingen hebben met mensen die wél kunnen thuiswerken. Daarnaast is er de kennissector, die kan sowieso eenvoudiger thuiswerken, op de nieuwe manier werken.  

Maar hoe doe je dat dan? Dat nieuwe werken? Hoe werk je samen in bestanden, wat zijn de mogelijkheden met videobellen? 

Door de corona crisis heeft Microsoft Teams een enorme vlucht gekregen. Heel veel mensen en bedrijven zijn op dit platform overgestapt en proberen hun weg hierin te vinden. Vaak  kom je door proberen al een heel eind maar soms is het prettig om wat praktische tips & tricks te krijgen.  

Wil jij praktische uitleg door een ervaren gebruiker over de mogelijkheden in Teams?
Voor 75,- geef ik jou een online training in Teams, één op één. In een uur neem ik jou mee in een aantal vaardigheden. Tijdens dat uur geef ik ook veel gebruikerstips omdat mijn ervaring is dat met alleen een knoppen-training jij geen programma leert. En die ervaring deel ik graag met jou!  

Heb jij interesse in deze training? Stuur een e-mail naar info@ycontrol.nl en ik neem contact met jou op!