Handen omhoog of ik schiet! 
Een tijd terug vertelde een relatie dat zij een aantal hele slimme studenten van een gerenommeerde universiteit hadden uitgedaagd om hun ICT systeem te hacken. Vijfentwintig studenten was het een maand later nog niet gelukt om binnen te dringen. Een sterk staaltje techniek!! 

Daarna mochten ze ook medewerkers benaderen. Drie keer raden hoe snel ze binnen waren….  

Dertig minuten

Zodra de ethische hackers medewerkers mochten benaderen (uiteraard niet zoals op de afbeelding?), lukte het hun om binnen een half uur het systeem te hacken. En dit voorbeeld bewijst maar eens dat de techniek veel voor elkaar kan krijgen, maar dat de mens soms de zwakste schakel is.

Bewustwording, training en zelfs testen of medewerkers trappen in phising mail is dus onontbeerlijk voor een goed systeem. Techniek lost niet alles op, je moet wel blijven nadenken!