Ooit wel eens geprobeerd om met meerdere mensen een datum voor een overleg te vinden?

Mailtjes die heen en weer gaan, opties die worden gegeven en vervolgens al zijn ingepikt voordat het overleg is gepland. Herkenbaar?

Veel mensen gebruiken dan ook graag datumprikker, een online tool die je de mogelijkheid geeft om een aantal data voor te stellen en waarbij iedereen haar/zijn beschikbaarheid op kan geven.

Tegenwoordig is er voor Outlook een add-in die hetzelfde doet: FindTime
Installeer deze add-in en je kan vanuit Outlook, zowel online als desktop, heel eenvoudig “datumprikken”. Het grote voordeel is dat de voorgestelde tijden in jouw agenda worden gereserveerd. Dus een dubbele boeking wordt voorkomen.

FindTime heeft nog een handigheidje. Als er een datum/tijd uitkomt waarop alle deelnemers kunnen, dan plant FindTime de uitnodiging automatisch in. En zijn er meerdere data waarover consensus is? Dan pakt FindTime de eerste de beste gezamenlijke datum!

Laatst kwam ik er zelfs achter dat ik FindTime niet kon inplannen op het moment dat ik al een afspraak had staan in mijn agenda. Soms is het best vervelend als een systeem een beter geheugen heeft dan ikzelf ;-).