Ik ben de afgelopen jaren heel veel add-ons, add-ins en apps tegengekomen voor M365 die allemaal veel beloven maar vaak in de praktijk weinig waarmaken.  

Daarom, speciaal voor mijn trouwe lezers, mijn top 3 van apps/add-ons/add-ins waar je wél wat aan hebt. 

 1. Dragdrop (one time fee: €20)
  Met deze add-on in Outlook kan je bijlagen uit de mail zo naar SharePoint slepen. Voorheen moest je die eerst ergens opslaan en dan kon je gaan slepen. Sommige handige Harry’s hadden misschien uitgevonden dat ze de url van de SharePoint website kunnen gebruiken als padnaam en dan opslaan, maar Drag Drop werkt vele malen eenvoudiger op zijn Rotterdams: sleur en pleur! 
  Je kan zelfs complete e-mails uit je inbox naar SharePoint slepen. Je kan zelfs complete e-mails uit je inbox naar SharePoint slepen.
   
 2. FindTime (gratis) 
  FindTime is de (gratis) datumprikker van Microsoft, te gebruiken in combinatie met Outlook. Wil je een afspraak inplannen met iemand buiten je organisatie? FindTime! Je kan (momenteel) tot 20 suggesties aangeven om samen te komen tot een vergadermoment, online of fysiek. Je kan FindTime zelfs automatisch laten inplannen als er consensus is over datum/tijdstip. Groot voordeel is dat de voorgestelde tijden ook als “HOLD” in je agenda staan. Als je dus meerdere polls uitstuurt, voorkom je dubbele boekingen.
   
 3. Microsoft Office Lens (gratis) 
  Dit is een app voor je mobiel. Met deze app kan je documenten scannen en als je hem slim instelt, slaat hij de documenten op als pdf op je OneDrive. Deze app werkt ook heel goed om foto’s te maken van whiteboards of schermen. Ook al fotografeer je onder een hoek, hij trekt hem recht zodat je gewoon een rechthoekige afbeelding hebt met leesbare tekst. Net alsof je recht voor het whiteboard staat! 

 Heb jij nog handige apps waar je écht wat aan hebt? Laat het mij weten!