en 3 andere uitdagingen met gast-accounts 

Of je nu een kantoor- of een thuiswerktijger bent, het is toch wel gebleken dat Teams enorm handig is voor het samenwerken. Zowel intern met je collega’s (die net ergens anders zitten) als extern met je klant of leverancier. En oveOm deze reden deel ik hierbij de oplossingen voor de 3 meest gestelde vragen die ik krijg over werken als gast in Teams.  r dat externe samenwerken in Teams krijg ik regelmatig vragen. 

Om deze reden deel ik hierbij de oplossingen voor de 3 meest gestelde vragen die ik krijg over werken als gast in Teams.  

1. “Hoe kom ik in Teams als gast”? 

Als je bent uitgenodigd als gast bij een ander bedrijf in hun project/team, dan ben je een gast gebruiker. Je gaat als het ware op visite bij dat andere bedrijf.  

In Teams heb je rechtsboven de naam van jouw bedrijf staan waar je voor werkt. Er staat ook een foto naast en als je die niet geüpload hebt, staan daar meestal jouw initialen. Als je daar op klikt, krijg je een drop down menu en hieronder staan alle accounts waar jij te gast bent. Zodra je klikt op één van die accounts, wissel je van Teams. Je gaat bij wijze van spreken jouw eigen huis uit, om de ander zijn huis binnen te gaan, op visite.

 

2.“Hoe zie ik tijdens een vergadering in het gast account, bestanden die in mijn eigen teams omgeving staan?” 

Zodra je bent geswitcht naar het gast account, ben je op dat moment op “visite”. Je kan jouw bestanden in jouw Teams dan niet inzien, want je bent op dat moment niet “thuis”.  

Stel je vergadert in het gast account via jouw desktop app en je wilt bestanden in je eigen Teams inzien, ga dan naar teams.microsoft.com en log in met je eigen gegevens. Je komt dan in jouw bedrijfsteams terecht en je kan daar al je Teams en bestanden zien. 

Dit werkt ook andersom door de desktopapp te gebruiken als Teams van jouw bedrijf. En gebruik de browser teams.microsoft.com om daar te switchen naar het gast account. Oftewel, gebruik de desktopapp voor het ene account en de browser voor het andere. 

 

 3. “Ik heb van mijn klant een eigen account gekregen, wat nu?” 

Als je van je opdrachtgever een eigen account hebt gekregen, kan je dit op dezelfde manier doen als bij vraag 2. Gebruik de desktopapp voor je bedrijfsaccount en de browser voor het account van je opdrachtgever. Zo kan je in twee Teams werken zonder elke keer te hoeven switchen. 

Overigens is het switchen tussen accounts met de mobiele app veel eenvoudiger, maar ik ben even uitgegaan van laptops en desktops. 

Zijn er andere zaken in Teams waar jij tegen aan loopt? Laat het mij weten, wellicht heb ik een handig trucje ?