“Ik stuur de monteurs op pad met een werkbon en een opleverformulier, maar al die papieren, wat een gedoe.”

Voor mensen in de buitendienst kunnen papieren formulieren wel eens een uitdaging zijn: wind, regen, vieze handen van het werk. Probeer dan maar eens alles netjes te houden. En als ze dan terug op kantoor komen en alles inleveren bij de werkvoorbereiding, kan die vervolgens alles over gaan zitten typen.
Gelukkig kan dat handiger!

Zo hebben wij voor een klant in zonnepanelen een SharePoint lijst opgezet waar voor elke offerte een nieuwe SharePoint Site wordt gemaakt. Op die site staan twee bibliotheken (libraries): één voor de documenten van kantoor met de offerte etc, en één voor de monteursdocumenten: foto’s, werkbon en opleverformulier. De monteurs hebben op hun mobiel de OneDrive app staan, en zij krijgen de projecten van die dag te zien in hun OneDrive. Ze hoeven dus niet te zoeken of te scrollen, alles is beschikbaar wat zij die dag nodig hebben.

Eén van de dingen waar ze ook tegen aan liepen, was dat de monteur soms wel eens een foto wilde inzoomen. Nu heeft een foto op papier wat beperkingen met zoomen, tot het puntje van je neus ongeveer ?
Maar nu de foto’s digitaal zijn opgeslagen, kunnen ze de foto’s makkelijk op hun mobiel bekijken en ook inzoomen tot waar nodig.

Een tweede ding wat binnenkort van start gaat is het opleverformulier in de OneDrive app zetten. De monteurs kunnen dan de juiste dingen invullen, vinkjes zetten én ze kunnen zelfs met de app een tekeningetje maken. En dat hadden ze nu net nodig om de kabelloop aan te geven.

Monteren is een vakmanschap, maar gelukkig kunnen wij die mannen ondersteunen met ons vakmanschap: digitalisering en efficiënter werken.