Notities maken, doe jij dat ook nog graag met pen en papier in plaats van digitaal?

Ik wel in ieder geval. Op één of andere manier kan ik beter luisteren als ik meeschrijf dan wanneer ik mee-type. En persoonlijk vind ik het heel hinderlijk als mijn gesprekspartner met een omhoog geklapt scherm voor zich zit en naar zijn/haar toetsenbord staart (want blind typen kan niet iedereen). Het creëert toch een soort barrière.

Analoge notities:

Van dit probleem heeft ook één van de klanten van UC Systems last: er worden veel analoge notities gemaakt maar die notitieblokken vol verdwijnen in een archief en voor de rest van de medewerkers is het niet altijd duidelijk welke actie er opgeschreven is. En hoewel het voornemen is om de handgeschreven notities ergens in een systeem te zetten, blijkt dit in de praktijk te weinig (lees: niet) te gebeuren.

De oplossing gezocht en gevonden:

Gert van Driel van UC Systems en ik hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk een oplossing gezocht en gevonden. Voor deze klant gaan we (uiteraard) gebruik maken van Teams. Het grote voordeel van Teams is in dit geval, dat het mogelijk is om tabbladen toe te voegen:

notities

Als je op het plusje klikt krijg je een uitgebreide keuzemogelijkheid aan apps:

notities

Eén van deze apps is OneNote. Nu ben ik persoonlijk geen fan van OneNote, maar in combinatie met een Surface, word ik wel enthousiast.

Op de Surface kan je in OneNote schrijven zoals je op een schrijfblok zou doen. En zo is de “anologe” informatie toch digitaal beschikbaar voor jouw collega’s.

Terwijl we dit aan het uitproberen waren, had Gert nog een leuke boodschap die ik graag met jullie deel:

notities

Het mogen er uiteraard ook meer dan 3 zijn ?

Loop jij tegen hetzelfde probleem aan met jouw notities? Of wil je meer weten over de Surface? Neem dan contact op met mij of Gert, we vertellen je er graag meer over!