Microsoft Bookings, herken jij dit:

De meeste apps binnen Microsoft 365 hebben veel mogelijkheden en meestal wijst het zich vanzelf.
Maar heel soms. . .

Net niet . . .

Microsoft Bookings

Daar kwam ik laatst achter toen ik een online afspraken kalender wilde maken. Je kent het misschien wel, een website waar je naar door kunt klikken en waar je kunt zien welke tijden bij iemand nog beschikbaar zijn om dan zelf een afspraak in te plannen.
Nu wilde ik dat doen zodat geïnteresseerden demonstraties kunnen inplannen voor het meerwerkportaal. Microsoft-365 heeft daar de app “Bookings” voor.

Even wat puzzelen en uitproberen en kijken wat het effect van “moderne look” en “classis look” is en ik kwam een heel eind. Behalve dan dat de app maar niet wilde synchroniseren met mijn Outlook agenda. Heel onhandig want ik wil niet op 2 locaties mijn agenda bijhouden.

Na nog wat verder puzzelen was ik erachter en dit is een tip die ik graag met jullie deel: het is een kwestie van je agenda delen. Zo simpel? Ja, zo simpel! Maar je moet het maar net weten. . .

Stap voor stap door Microsoft Bookings:

Ga in Outlook naar jouw agenda, klik dan op “Share Calender” en kies het betreffende account (als je er meerdere hebt).

Je krijgt dan een pop-up te zien en je ziet daar al standaard “My Organization” in staan. En aan jouw organisatie moet je dus rechten toekennen. Ik heb in dit geval gekozen “Can view when I’m busy”, want meer hoeft Bookings niet te zien.

Microsoft

 

Klik daarna op “apply” of “ok” en jouw Outlook agenda wordt direct gesynchroniseerd met Bookings!

Gemak dient de mens toch?

Denk jij dat jij gebruik gaat maken van Bookings? Voor het geven van een workshop of een demonstratie? Of heb jij nog een andere toepassing?

Ik ben benieuwd! Laat het mij weten!  👉🏻 carmen@ycontrol.nl