Vind jij dat ook zo vervelend?

Dan huur je een expert in en dan vertelt zij of hij je nog niet wat je nu precies moet doen.

En jawel, ook bij Teams gaat dat zo. Van de week zat ik bij een klant en bespraken we de opties voor de inrichting van Teams. Gaan we verschillende Teams maken of juist één Team met allemaal kanalen? Zelfs de optie om per document een kanaal te maken is voorbijgekomen.

En hoe vervelend ook, ik vertel mijn klanten nooit wat ze moeten doen. Ik vertel ze wel de voor- en nadelen van de verschillende opties. Uiteraard heb ik een voorkeur voor bepaalde opties, want dat is door schade en schande zo gegroeid. Maar het uiteindelijke besluit wat voor een organisatie wel of niet werkt, hangt van allerlei factoren af en ligt wat mij betreft altijd bij de klant.

Wat heb ik deze klant afgeraden?

Ik heb ze in ieder geval afgeraden om per document een kanaal te maken. Ook al is het bedrijf niet zo groot en lijken ze nu niet zo veel documenten te hebben. De praktijk is toch altijd wat weerbarstiger. En als je dat pad kiest, per document een kanaal, dan wordt het heel lastig om daar vanaf te wijken.

Wat heb ik wél geadviseerd?

Al pratende kwam de behoefte naar boven dat ze graag de mensen uit de buitenlandse vestigingen meer als team willen laten samenwerken. Nu is techniek niet de enige oplossing, maar kan hierin wel ondersteunen.

Dus de insteek wordt nu om per organisatorisch team, een Team op te stellen.

De volgende stap wordt om te kijken hoeveel documenten er tussen de teams heen en weer gaan, want deze organisatie wil graag af van mailen en whatsapp. Daar vertel ik je de volgende keer wellicht wat meer over!

Een expert die je NIET vertelt wat te doen

Wil jij ook graag een expert die jou NIET gaat vertellen wat je moet doen? Neem dan vooral contact met mij op! Mail me via carmen@ycontrol.nl of bel me op 0625216157. Of neem een kijkje op de HOMEPAGE en vraag eventueel een quickscan aan.